IMD AB, er samarbetspartner för dieselmotorer

Industry & Marine Diesel AB, (IMD AB), blev auktoriserad återförsäljare för Volvo Penta året 2001. Detta efter ca 15 års erfarenhet i industri- och marinmotorbranschen.

År 2008 blir IMD AB utnämnt till Volvo Pentas INDUSTRICENTRUM för SVERIGE.

Vid IMD arbetar 9 personer. Vi har även servicelämnare på olika platser i vårt avlånga land för att säkerställa snabb service.

2009 inleder vi samarbete med FPT Iveco i Göteborg för att kunna leverera motorer i rangen < 150 kW till våra kunder. Samarbetet har förstärkts genom åren. 2013-01-01 lägger FPT ner sitt kontor i Göteborg. Efter detta datum övertar IMD AB försäljningen av FPT motorprogram i Sverige.

IMD AB har en god ekonomisk och finansiell ställning med ett kreditbetyg som inte många av Sveriges företag har.

Vi säljer FPT Iveco och Volvo Penta motorer, nya, utbytes och renoverade. Hos oss finns alltid ett stort lager med motorer för omedelbar leverans.

I vårt sortiment finns generatoraggregat med dessa motorer. Aggregaten finns från 13 till 630 kVA och är CE-märkta. (Vi har alltid ett på 410kVA i lager med luftfilterutrustning för svår miljö). Finns både som öppen standard och ljudisolerat.

I vårt lager finns många intressanta reservdelar som vev- och kamaxlar, topplock, motorblock, vevstakar, etc. Vi kan leverera både nya och begagnade originaldelar till förmånliga priser.

Vår firma kan även erbjuda:

  • Renovering av Er motor. Vi lämnar naturligtvis 1 års garanti. (Även renovering av andra fabrikat).
  • Installationsarbeten.
  • Service - vi har tillverkarnas datorer för motordiagnos.
  • Hög servicemålsättning och svarar direkt på telefon: 0570-123 05.

Kontakta oss

IMD AB
Verkstadsgatan 14, 67134 Arvika

Telefonnummer
0570- 123 05

E-post
info@imd.se